Vánoční kapr bez kostí? Jde to.

U nás máme tradici v chovu Třeboňského kapra. Pro svou vysokou kvalitu byl Třeboňský kapr oceněn udělením chráněného zeměpisné názvu od Evropské unie.

Přesto jíme kapra jen výjimečně, možná na vánoce a možná ani to ne. Jedním z důvodů je pravděpodobně skutečnost, že obsahuje drobné kosti, které většině lidí vadí. Všechno ale záleží na úpravě. Dobře připravený rybí filet obsahuje jen velice málo kostí, nebo se dá maso upravit tak, aby kosti nevadily.

Jak připravit vánočního kapra bez kostí? Jde to a není to vůbec složité. Podívejte se na video, ve kterém vás naučím, jak kapra vykostit. Snadno a rychle.

Jak vykostit kapra

Je škoda, že jíme tak málo ryb, protože rybí maso je velice zdravé. Obsahuje značné množství bílkovin, ale jen minimum cholesterolu. Má také nízkou kalorickou hodnotu a s porcí dušené zeleniny, nebo čerstvého zeleninového salátu je to výborné a syté jídlo. Pro hubnutí a udržení si váhy je to ideální potravina.

Přeji vám, ať vám letošní vánoční kapr chutná. A také vám přeji zdraví, štěstí a radost ze života.

Jarmila Hokrová, výživový poradce

 

Líbil se vám článek? Dejte mu lajk 🙂  

   .

 

Čtěte také:
Miluji meruňky
Klíč k vašemu tělu
Recepty na zelenou zeleninu

zpět na blog2