Jídlo na cesty

Je váš život hektický? Nezapomeňte na výživné jídlo.

Snad již víte, jak důležité je přijímat správné živiny každý den. Protein, vláknina, komplexní sacharidy, zdravé tuky a také vyvážené množství klíčových vitamínů a minerálů vám pomohou udržet se v kondici. Podávat očekávaný výkon v práci a mít dostatek energie na aktivní prožívání života. Ale náš životní styl bývá hektický a bohužel se stane, že nemáme čas…

Číst dál →

Klíč k Vašemu tělu

Za pár týdnů už tu bude jaro. Už se na něj těším a řada z Vás určitě také. Slunce, teplo, svěží vánek. A začneme odkládat zimní bundy a kabáty. Ale pozor, tady může být zrada. Přes zimu se mnozí z nás přeci jen tolik nehýbali, a také byly Vánoce a plesová sezóna. Cukroví, bramborový salát, jednohubky i…

Číst dál →

Zimní salát z cibule

Cibule je skvělá zimní zelenina. Spousta lidí ji nemusí. Prý je moc štiplavá a je po ní cítit z úst. To je pravda, způsobují to silice, které působí antibakteriálně a proti plísním. Takže v tomto nestálém počasí je pro nás hodně důležitá. Připravte si třeba jedinečný, křupavý cibulový salát. Potřebujete: 2 – 3 střední cibule řapík celeru…

Číst dál →

Životní styl našich dětí

Děti dnes prosedí u televizních obrazovek a počítačů spoustu času. Mnohem více, než je zdrávo. Přitom velice často sahají po takových potravinách, jako jsou sladké sušenky, čokoládové tyčinky, chipsy, popcorn různých příchutí, sladké a sycené limonády a dalších potravinách, které obsahují spoustu prázdné energie, ale jen minimum živin. Nedivme se, vždyť právě z televizních reklam se…

Číst dál →

Instant a easy

Dnešní doba si žádá, abychom s přípravou jídla neztráceli čas. Chceme mít všechno rychle a jednoduše. Proto saháme po instantních potravinách. Máme pocit, že jejich příprava je rychlejší. Někdy to může být pravda, ale ne vždy. Navíc instantní potraviny jsou průmyslově nešetrně zpracovávané a při tom se ničí spousta živin. Takže ve výsledku máme sice rychlé…

Číst dál →

Nemáte rádi celer?

Nemáte rádi celer? Dobře, nemusíte ho jíst. Je spousta jiné zeleniny. Ale proč vlastně nejíte celer? Máte na něj alergii? NE? Tak proč ho nejíte? Možná nějaká špatná zkušenost z minulosti. Možná jste se zakousli do kusu starého, hořkého celeru, nebo vám někdo dal k jídlu celer, který nebyl dobře připravený. A vy jste si řekli „tohle…

Číst dál →

Kouzlo zeleného talíře

Novoroční předsevzetí a jak ho splnit, to je žhavé téma. Předsevzetí o zhubnutí si na začátku roku dává téměř třetina lidí.  Jenže ne vždy se ho podaří splnit. Jak na to, aby to nebolelo, aby se to dalo zvládnout a aby to fungovalo? Jedna z osvědčených rad zní – Zmenšete porce, které si dáváte na talíř. Řekne…

Číst dál →

Dopřejte si odlehčovací den

Vánoční svátky jsou za námi, ale čeká nás ještě oslava přelomu roku. Konec roku zkrátka bývá náročný. Tolik sladkého a tučného, spojeného s alkoholem, v průběhu roku jen tak nesníme. Vánoce jsou pro nás zkrátka svátky hojnosti a konec roku je třeba oslavit. Jenže našemu zažívání, srdci a vůbec zdraví, takové přejídání nesvědčí. Co s tím? Jak to…

Číst dál →

Šokující odhalení!

V IKEMu probíhala studie, která přišla s revolučním výsledkem. Pár kilo nadváhy prý neškodí. Zároveň však lékaři dodávají: přílišná nadváha škodí zdraví, ale kvůli pár kilogramům není skutečně nutné se stresovat. Mnohem lepší je nic nepřehánět, místo radikálních změn postupovat po malých krocích. Nejdůležitější je mít dostatek běžného každodenního pohybu, to znamená každodenní chůze, např. do práce,…

Číst dál →

Taky už vaříte z dýně?

Dýně přicházejí opět do módy a nejen jako estetický doplněk interiéru. Z dýní se opět vaří.  Jsou totiž přímo napěchované vitamíny, minerály a vlákninou. Navíc jsou to živé konzervy. Jejich tuhá slupka je velice dobře chrání před vysycháním a proti napadení plísněmi. Můžeme je skladovat celou zimu a tak nám poskytují živiny i v době, kdy…

Číst dál →

Stránka 6 z 7