Krásné velikonoce

Dnes je první jarní den a blíží se Velikonoce. Den se prodlužuje, sluníčko začíná více hřát. Už bude zase krásně :-). Mám ráda velikonoce, všechno se obnovuje, cítím příval nové energie. Jak jste na tom vy, také se těšíte na svátky jara? A dodržujete nějaké velikonoční zvyky? Možná se chystáte péct velikonočního beránka. Loni jsem…

Číst dál →

Kdo jí ryby v každém čase, ten je zdráv a štíhlý v pase.

To říká české přísloví. A co vy, jíte ryby a jaké? Mořské nebo sladkovodní? Napište mi, váš názor mě zajímá. Je škoda, že ryb jíme tak málo. Průměrná roční spotřeba ryb je u nás 5 kg na osobu a z toho na sladkovodní ryby připadá pouhý 1 kg. Přitom rybí maso je velice zdravé. Obsahuje značné…

Číst dál →

Budu vařit jako Julie!

Právě jsem snad po dvacáté dokoukala film Julie a Julia. Úžasný příběh dvou žen, kterým se vaření stalo smyslem života. Vařily s obrovskou chutí, s vášní, která je naplňovala. Jestli jste tento film dosud neviděli, určitě se podívejte. Už kvůli skvělému hereckému výkonu Meryl Streep v roli Julie Childové. Film mě inspiroval k rozhodnutí pořádat kurzy vaření. Takové PROSTŘENO!…

Číst dál →

Vánoční kapr bez kostí? Jde to.

U nás máme tradici v chovu Třeboňského kapra. Pro svou vysokou kvalitu byl Třeboňský kapr oceněn udělením chráněného zeměpisné názvu od Evropské unie. Přesto jíme kapra jen výjimečně, možná na vánoce a možná ani to ne. Jedním z důvodů je pravděpodobně skutečnost, že obsahuje drobné kosti, které většině lidí vadí. Všechno ale záleží na úpravě. Dobře připravený…

Číst dál →

Mám ráda čokoládu. A vy, taky vám chutná?

Čokoláda a Vánoce patří k sobě.  Její výraznou, nezaměnitelnou vůni a chuť mám s Vánocemi a ozdobeným stromečkem už navždy spojenou. Když jsem byla dítě, tak náš vánoční strom sahal vždycky až do stropu. A byl ozdobený nejen skleněnými ozdobami, ale také čokoládovými figurkami. A stále si pamatuji ten příjemný pocit, když jsem z pichlavého stromu utrhla čokoládové…

Číst dál →

Mladé Svatomartinské víno

Svatý Martin má přijet na bílém koni. I když letos se mu to moc nepovedlo. No nevadí, myslím, že si všichni ještě rádi užijeme pár teplých příjemných dní. Okolo svátku svatého Martina se v minulosti slavila posvícení. Úroda z polí byla sklizena a lidé oslavovali výsledy celoročního úsilí. Byl to čas hojnosti před postní dobou adventu.…

Číst dál →

Celer místo brambor?

Určitě, alespoň občas, můžete brambory nahradit celerem. Ta velká bulva je plná minerálů, které právě teď na podzim potřebujeme ve zvýšeném množství. Pokud se snažíte jíst zdravě a třeba i něco zhubnout, rozhodně by měl celer patřit do vašeho jídelníčku. Jenže co s ním, jak ho připravit, aby se dal jíst a navíc ještě chutnal? Mám…

Číst dál →

Hubněte ve spánku

Dny se zkracují a chce se mi zavrtat do postele a dlooouho nevstávat. A víte, že hubnout se dá i ve spánku? Nebo jinak, když spíme málo, může to být jedna z příčin, proč se nedaří zhubnout. Když je náš životní styl uspěchaný a hektický, býváme vzhůru do pozdních nočních hodin a  spíme málo, býváme často…

Číst dál →

Oslavuji a mám pro vás dárek

Je to rok, co jsem zahájila projekt Zhubněte Online. Proč další web o hubnutí, když je informací o hubnutí a dietách tolik? Protože ono nejde jen o to být štíhlí. Důležitější je být zdraví, cítit se dobře, mít dostatek energie. My totiž nejíme proto, abychom zahnali hlad, ale bychom dodali organismu živiny. A je vidět,…

Číst dál →

Kdo vaří líp?

Mamka, nebo profesionální kuchař? Mám ráda pořady o vaření, hlavně ty, ve kterých vaří profesionální kuchaři. Dobře se na to dívá, když někdo jiný pracuje :-). Občas se něco i naučím.  Například jsem se naučila používat velký kuchařský nůž. Okoukala jsem, jak ho profíci drží a jaké pohyby s ním dělají. Chvíli jsem trénovala a naučila jsem…

Číst dál →

Stránka 4 z 7